suggestopedia@gobeyondcenter.com
+359 89 59 59 007

Немски език за деца

Немски език за деца

Сугестопедията е най-хуманният, творчески и ефективен метод за изучаване не само на немски език, но и на всеки един предмет.

Формат

Подготвителен курс /Pre – A1/

Подходящ за деца: 4-6 години
Учебна програма:Hans Hase’ – сугестопедично адаптирана програма на Гьоте институт
График: 17:00 – 18:00ч.
Посещения: от 2 ноември 2020г. до 19 май 2021г. (понеделник и сряда)
Хорариум: 90 учебни часа (1 учебен час = 30 мин)
Групи: от 4 до 6 деца
Инвестицията за обучението на Вашето дете е: 720 лева + 60 лева за учебник и учебни материали


Основно ниво /А1/

Подходящ за деца: 7-11 години (или минали интензивни летни курсове)
Учебна програма: ‘Die Weltreise’ – Авторска сугестопедична програма
График: 17:00 – 18:30ч.
Посещения: от 3 ноември 2020г. до 20 май 2021г. (вторник и четвъртък)
Хорариум: 90 учебни часа (1 учебен час = 40 мин)
Групи: от 6 до 9 деца
Инвестицията за обучението на Вашето дете е: 720 лева + 60 лева за учебник и учебни материали

 

Основно ниво /А1~А2/

Подходящ за деца: 12-15 години (или минали интензивни летни курсове)
Учебна програма: ‘Klein Wunder mit Freunden’ – Авторска сугестопедична програма
График: 14:00 – 16:35ч.
Посещения: от 31 октомври 2020г. до 22 май 2021г. (събота)
Хорариум: 84 учебни часа (1 учебен час = 40 мин)
Групи: от 5 до 9 деца
Инвестицията за обучението на Вашето дете е: 740 лева + 60 лева за учебник и учебни материали

 

Как протичат учебните ни часове?

Пеенето и движението са неизменна част от нашите занимания по немски език, затова ние винаги започваме с песничка за поздрав и ползваме музиката за пауза след задачи, които са изисквали повече концентрация. Песните, които пеем са авторски дидактични песни или други внимателно подбрани, които имат за цел  да интегрират граматическия и лингвистичен материал върху който работим в курса по немски за деца.

Ролеви игри и театър

Вместо да седим и да четем диалози от учебника, ние отиваме по-далеч като си избираме реквизит, изработваме си декори и разиграваме диалозите вживявайки се в ролите си. В процеса на създаване на нашето „театрално представление” преподавателя говори само на немски език и подканва децата да общуват само на изучавания език. Ние сме убедени, че чрез преживяване е най-ефективният начин за дълготрайно запомняне и възникване на спонтанна комуникация на чужд език.

Освен това ние в  Go Beyond Suggestopedia Center сме убедени, че всяко дете учи езика със свое собствено темпо. За да проговори на немски език, на всяко дете му е необходимо различно време. Поради това е много важно да дадем на детето нужната свобода и любов.

 Изобразително изкуство и класическа музика.

В задълбочените си проучвания тандемът проф. д-р Лозанов и проф. д-р Гатева доказват, че прилагането на класическото изкуство в учебния процес намалява стреса има терапевтичен ефект върху човека и увеличава многопластово капацитета на възприятие на нова информация. Затова освен авторските илюстрации, картините на импресионистите са част от естетическото оформяне на  дидактичните ни материали и учебници. 

За въвеждането на глобалните теми (концертните сеанси- като една от основните характеристики на сугестопедията), използваме класически музикални произведения експериментно доказали ефекта си още в Института по Сугестология и Парапсихология на проф. д-р Лозанов.

Граматика: Колко? Как?

Ние вярваме, че много колеги като нас са отделяли време и усилия, за да подбират най- важните и полезни граматически структури за определен етап на обучението по немски за деца. Затова в разработването на граматическата част на учебните материали: „ Eine kleine Überraschung I и II”  ние сме се опрели на изискванията на европейската езикова рамка за изучаването на немски в тази възраст. Граматическите и лексикалните единици са внедрени умело в структурата на сугестопедичните ни материали. Същевременно родителите могат да бъдат спокойни, че децата им учат и усвояват граматиката, както връстниците си по традиционните системи, но по много приятен, спокоен начин и без досадни усилия.

Домашни? Оценки? Тестове?

В сугестопедията домашните нямат задължителен характер. Те са хоби: проекти на испански, в които може да се включи цялото семейство през уикенда. Курса по немски за деца има цел да създаде любов и радост от изучаването на езика и откриването на нова културата.

За да можем ясно да видим развитието по немски език на всяко дете и да подходим индивидуално към неговите нужди, правим периодична проверка на напредъка (входен, междинен и изходен тест). Тестовете са адаптирани, комуникативни и се представят под формата на игра. Съобразени са с 4-те умения по европейската езикова рамка: говорене, слушане, четене, писане. А от сугестопедичната методика измерваме и още един критерии “творчество“ – неизменно умение подпомагащо дълготрайни резултати в ученето на нова информация. Резултатите от тестовете се измерват традиционно- в проценти.

В Go Beyond се стремим към партньорство с родителите и съвместно търсим начини за преодоляване на трудностите и бариери, най-често създадени от условията в училищната система. Обикновено децата имат нужда от време и доверие, за да проявят увереност и да изразят наученото.

Събеседване с преподавателя

Преди да бъдат записани в курс по немски за деца, родителите и децата се срещат с наш преподавател-сугестопед, който им разказва за метода, учебната програма и определя езиковото ниво на бъдещите малки курсисти.