suggestopedia@gobeyondcenter.com
+359 879 244 488

Екип

Анита Симеонова

Основател и Сугестопед по френски език за възрастни и деца

Анита Симеонова

Искреността, топлината в отношенията, усмивките, семейството и приятелите са най-важните неща за мен.

Обичам приключенията и откривателствата, те ни правят изобретателни, търсещи творци. Така стигнах и до сугестопедията. Винаги съм искала с лекота и любов да предавам информацията и знанието, което е достигало до мен. Чрез опита си разбрах, че запомняме най-добре и трайно това, което ни интересува, което ни е забавно и докосва душата ни.

Сугестопедията е вратата към недостатъчно изследвания потенциал на човешкия ум и душа, която проф.д-р Лозанов е отворил за всички нас.

Преди да открия сугестопедията съм обучавала служителите в корпоративна IT среда и съм преподавала френски език на деца в Institut français. Също така съм създала програми за обучение в алтернативни детски градини.

Завършила съм философия в Югозападния университет „Неофит Рилски”. Живях 8 години в Швейцария, където учих международни отношения в Université de Genève и туризъм в Ecole International Lejeun, Genève. Там овладях френски език.

Мечтата ми е да живеем в по-добър и светъл свят. Свят, в който децата ни да растат смеейки се, свят, в който многообразието се подкрепя и насърчава. Свят, в който да обичаш и да бъдеш обичан е основата на всяко наше действие и творение.

Цветелина Иванова

преподавател по френски език

Цветелина Иванова

„Човек никога не трябва да съди хората – не познава живота им, не знае „какво е времето вътре в тях.“‘‘

Цветелина е огромен капацитет по лингвистика и литература на френски език. Доктор по световна и сравнителна литература на френски език в Университета на Ла Рошел, Франция, през 2017г. тя защитава своята интердисциплинарна дисертация на тема: „Литература и световен пейзаж“  в контекста на литературна, артистична, културна, икономическа и технологична мондиализация. В същия университет е и професионалният опит на Цветелина като преподавател по френска литература. Горди сме да имаме в екипа си преподавател с подобни постижения и признания от авторитетна европейска образователна институция. Нейният професионализъм и сътрудничество с нас, е признание и за нас самите като образователен център.

Цветелина  твърдо счита, че един чужд език не може да се научи, а още по-малко да се обикне истински по задължение. „Затова сугестопедията предлага прекрасна възможност на малки и големи да обикнат, приемат и разберат не само езика, но и света на другите, като едно ценностно цяло с всички езикови и културни различия. А за преподавателя тя носи щастие и чувство за потребност и пълноценност; усещането, че си успял да предадеш обичта и смисъла от познанията си.“  Освен това, Цветелина вижда в сугестопедичните ценности и начин на преподаване „възможност да бъде заличена общоприетата несъвместимост между бит, изкуство и култура и шанс за преоткриване на света в една все по-материална и виртуална реалност.‘‘

За любовта си към френския език Цвети казва, че е метафора на обичта й към хората, литературата, пейзажите, различията и сходствата, които съставят последните 10 години от живота й, а най-важното за себе си определя простичко: „четене, семплост, уважение“.

Лаура Джош-Марков

преподавател английски език, театър и музика

Лаура Джош-Марков

“Wherever I go, there I am. Attitude is everything!”

Лаура е американка, израстнала в Чикаго.  Пътят на музиката я отвежда до щата Орегон, където изучава музика, театрално изкуство и чужди езици. Същият този път продължава до Париж, където освен, че продължава музикалното си образование, Лаура преподава музика и английски на деца. Оперното пеене и танцовите й умения й печелят ролите на котката Гъмби и Гридъл Боунс в парижката продукция на мюзикъла „Котки“ и работа с хореографи и актьори от световна класа. В Париж, освен професионалната възможност на живота си, Лаура среща и любовта в лицето на известния български музикант от група „Тангра“ Константин Марков. Заедно решават да се установят в България и то непосредствено след падането на комунизма у нас, в години, които Лаура определя като „културна и материална пустиня“. Това я подтиква да започне сериозна работа по композиране на образователни песни за децата, на които преподава. След повече от 25 години и 5 авторски диска на френски и английски, Лаура не спира работа с детски писатели и преподаватели, с които композират специално разработени песни, които не само са забавни и приятни за децата, но и подпомагат обучението по чужди езици. Образователни песни, композирани от Лаура можете да чуете на www.cdbaby.com/giosh .

Лаура води нашета музикални ателиета на английски и френски за деца и възрастни. С нейната помощ големи и малки подобряват своите езикови умения чрез ритъм, мелодия и движение, учат се на сценично присъствие и как да се чувстват комфортно и спокойно пред публика. Освен работата при нас в GO BEYOND, Лаура преподава в частно училище и работи като педагогически съветник. Като член на Българския институт по музикална терапия, Лаура работи и с частни клиенти, на които помага чрез музиката и изкуството  да превъзмогнат лични проблеми и трудности. За нея балансът и спокойният ум са от първостепенно значение и за себе си се стреми да ги постигне чрез йога, медитация и осъзнат начин на живот.

Люси Чачова

преподавател по английски и френски

Люси Чачова

“Бъди добронамерен, трудолюбив, целеустремен, искрен и човечен“.

Целият й професионален път е свързан с изучаването и преподаването на чужди езици. Завършва  бакалавърска степен „Приложна лингвистика“ с професионална квалификация преводач по английски и френски език в Югозападен университет „Неофит Рилски, магистърска степен „Английска филология с професионална квалификация-филолог-англицист“ в Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Притежава свидетелство за професионална квалификация – учител по английски и френски език, както и многобройни сертификати  издадени от френски учебни заведения за участие в професионални стажове и обучения, насочени към преподаването на френски език и френска литература на деца.

„Чувствам се щастливка  да работя това, което обичам, а именно да преподавам френски език“.

Като преподавател на чужди езици, който постоянно се стреми към професионално развитие и усъвършенстване,  интересувайки се от иновативни и ефикасни методи на преподаване се чувства щастлива, че се запознава с методиката на преподаване на  сугестопедията. Тя вярва, че чрез Сугестопедията изкуството на преподаването се изпълнява с лекота.

Имам удоволствието да съм част от екипа на  Go Beyond и да преподавам френски език на деца чрез творчески френски ателиета.

Вдъхновявайки се от семейството и приятелите, вярата в доброто и човечността. Тя би искала да  стимулира своите курсисти да изучават френския език с интерес и желание. Също така да обогати и развие техните езикови познания и умения.

„Убедена съм, че всеки може да постигне това към, което се стреми, стига да бъде целеустремен, последователен и доброжелателен“.

 

Клер Борели Цанев

преподавател по френски

Клер Борели Цанев

Клер Борели Цанев е французойка, но е живял като дете в Обединените арабски емирства, пътувала на всеки континент, живяла е  в Тайланд и е работила за международни компании и неправителствени организации.

Освен френски и английски, тя говори отлично български и също така е научила испански, тайландски и други езици. Общуването и това да бъде в услуга на всички хора е от съществено значение, за нейното щастие, заради това  тя е работила в областта на човешките ресурси, здравеопазването, и в продължение на 4 години като учител по френски за деца и възрастни.

Педагогиката, психологията и творчеството са нейни страсти, както и грижата за семейството ѝ. В очите ѝ всеки от нас носи специфичен талант, който се разкрива чрез общуване и доброжелателност.

Клер е автор и илюстратор на “Щастие в България “, двуезична книга – френско- английска, която има за цел да разкрие България на чуждестранните деца чрез едно пътуване, което героинята прави с нейната котката посещавайки 10 интересни места от България.

Ева Бираджиева

Преподавател по английски

Ева Бираджиева

“Не мога без да се пошегувам и пофантазирам. Обичам кафето и класическата музика. Танцуването ме развеселява, скуката- приспива. „

Преподавателката по английски език, която вярва, че ученето може да бъде приключение, че красотата ни стимулира да възприемаме знания в пъти повече и с по-висок резултат.

Тя казва: „Да съм учител е моя съдба“ , завършва СУ „Св. Климент Охридски”, специална педагогика и преминава сертификационните изпити по английски език към University of Cambridge до Level 2 Certificate in ESOL International (Advanced).От 2004  е преподавател  по английски език на деца от всякакви възрасти, а от  2013г. и на възрастни.

Ева Бираджиева е изключително отдадена на работата си, един не перфекционист с прекрасно чувство за хумор. Сугестопедията е отговор на нейните професионални търсения за по- висока ефективност на преподаваната материя, без умора. Освен да предаде красотата и богатството  на английския език, тя  също така иска да убеди курсистите си, че могат да преодоляват предизвикателствата на новото и че понякога страховете  ограничават просперитета им.

„Уюта и приятелската подкрепяща среда, в Go Beyond, ми дават усещането за дом, и топлота, където могат да се родят само красиви и истински неща.“

Запознайте се с Ева, като посетите един от прекрасните курсове и разговорни клубове по английски език!