suggestopedia@gobeyondcenter.com
+359 89 59 59 007

Испански език за тийнейджъри

Испански език за тийнейджъри

Подходящ за деца, 12-15 години
(както и за минали интензивни летни курсове и начален курс езикови гимназии)

Формат

Курс за начинаещи /A1~A2/
Подходящ за децa: 12-15 години
Учебна програма: ‘Un viaje mágico II’ – Авторска сугестопедична програма
График: 10:00 – 12:35 ч
Посещения: от от 31 октомври 2020 до 22 май 2021  (събота)
Хорариум: 84 учебни часа (1 учебен час = 40 мин)
Групи от 5 до 8 деца
Вашата инвестиция за обучението на детето Ви е: 740 лева + 60 лева за учебник и учебни материали

 

Забавен и полезен курс  за  тийнейджъри по испански език с дълготрайни резултати! Предразполагащата приятелска среда помага на младите ни курсисти да се отпуснат и свободно  да  изразяват своето  мнение и  идеи, да задават въпроси както и  да дават предложения за различни проекти. Отчитайки динамиката на тази възраст,ние вярваме,че резервопедията и сугестопедичното обучение не само улеснява овладяването на нов език, като испанския, но и помага на подрастващите да преминат спокойно през специфичните психо- физиологически промени.

Как протича курса?

Учебната сугестопедична програма ‘Viaje a un castillo’ е приключенска и вдъхновяваща общуването на испански език. Преподавателят влиза и се представя под ново име.  Разказва вълнуваща история за пътувания и тайни и подканва младежите да се включат в неговата мисия. За целта те влизат в роля, а именно създаването на възможен образ позволява на младежите да се видят в нова светлина, да се освободят от притесненията и да мечтаят свободно за бъдещето на испански език. Чрез  дидактични игри,  диалози и  разговори както и  провокиране на различни  ситуации от  реалния  живот у  курсистите  се  засилва желанието  да  учат и се  появява любов към  езика.  Това   им помога  да  разкрият  своите  резерви  и потенциал, да  открият  един  нов свят, където те са  активни  участници.

От самото начало на курса говорим предимно на испански език. В зависимост от нивото на курсистите, български език се използва  само за кратко разясняване на новите думи и граматика. Всички занимания и разработки се случват на място по време на курса, за това курсистите ни са освободени от домашна работа. 

Изкуство- класическо и съвременно

С  помощта на изкуството  и  неговите  средства,  музиката  и  песните  на  Испания, постери и  различни  реквизити, ролеви игри и разиграване на сценки курсистите се  въплъщават  в  различни  роли и  участват активно  в  различни  творчески проекти.

Заедно с курсистите ни по испански език пеем песни подбрани да интегрират целевата  лексика и граматика, както и да са част от съвременната поп култура.

За концертните сеанси- представянето на новата информация на испански език и като фон за самостоятелните задачи използваме класическа музика, експериментно доказала ползите си в Института по психология и парапсихология на проф. Георги Лозанов.

Учебните материали също са художествено издържани в духа на класическото изобразително изкуство, защото вярваме че възпитаването на високи естетически стандарти е неизменна част от сугестопедията.

Какво очакваме след края на курса?

Целите, които си поставяме са съобразени с нивото на владеене на испански.

По  време  на  заниманията курсистът развива уменията  си  за четене, слушане  и  писане на испански език както  и умения за  правилно  произношение. Разбира устни  изложения и лекции, схваща  основна  информация  от  радио и телевизионни предавания на актуални теми или при въпроси от личен и професионален характер. Може  да  разказва  за  себе си,  за  своите  интереси  и хобита, за  семейството  и  приятелите  си и   води  разговори  на  различни  тематики. Участва активно в дискусии на познати теми като  излага и отстоява становищата си. Разказва  за  свои  преживявания, събития,своите планове, надежди и цели,  дава ясни и подробни описания по широк кръг от теми, които го интересуват и назовава  различни лексикални единици.

Програмата ‘Viaje a un castillo’ е за начинаещи и средно напреднали.  След всеки курс очакваме курсистите да общуват спокойно и спонтанно на испански език и да са силно мотивирани да напредват в овладяването на езика. Да  са  преодолели езиковите  бариери  и да  изпитват удоволствие  от  ученето на испански  език.

От психологическа гледна точка,  по време на сугестопедичното си обучение, младежите придобиват увереност в способностите си да помнят огромно количество материал и да го използват целесъобразно. След  края  на  курса  те  си  тръгват  с  положително  настроение и със самочувствие  да  говорят на испански език. Това  е  не  само  курс,  в който  те  обогатяват своите  познания по  езика, но и опознават  културата на иберийския полуостров: нейната музика и стилове, празници и фиести, природа  и  географски  дадености, нрави  и характер  на  испанците.

Енергия в повече

В работата си с тийнейджъри сме открили, че много от тях имат неизчерпаемо количество енергия. За това със тяхно съгласие използваме творческия и физическия им потенциал, за да създаваме проекти на глобални теми- околна среда, обществени кризи, взаимоотношения, семейство, Света – пътувайки и т.н. Така, докато обогатяват знанията си по испански език, младежите развиват гражданско самосъзнание.

Събеседване с преподавателя

Преди да се запишете на курс по испански език, бихме желали да Ви поканим на индивидуално събеседване с преподавателя. На тази среща ще ви разкажем повече за сугестопедията и резервопедията, също така ще установим нивото ви на познания и вашите специфични нужди за овладяването на испански език.