suggestopedia@gobeyondcenter.com
+359 89 59 59 007

Go Beyond Center на вълните на „Дарик“

Go Beyond Center на вълните на „Дарик“

Ето че магията на нашия център излезе от пределите на уютните ни учебни зали и се сля с магията на ефира. На 13ти септември нашият директор Анита Симеонова бе гост на сутрешния блок на „Дарик“- „Дарик кафе“, за да разкаже повече за методиката, историята и малките тайни на сугестопедията, които я правят толкова уникален и ефективен образователен метод. Освен за приложението й при изучаването на чужди езици, Анита обърна внимание на успешното й прилагане и при други предмети- изобразително изкуство, музика, а дори и в спорта!

Както повечето хора, незапознати с методите на сугестопедията, водещите на предаването изразиха своите притеснения относно усвояването на граматическите правила и конструкции за краткото време, в което трае един курс. Това са и обичайните опасения на повечето хора, срещащи се за първи път със сугестопедията. В отговор, нашият директор разясни до каква степен граматиката присъства в сугестопедичния курс, как е поднесена по интуитивен и фин начин с помощта на ролеви и дидактични игри и как в уютната и приятелска атмосфера проговарянето на чуждия език се случва плавно, неусетно и с удоволствие. Или, както казват нашите курсисти: „Ние учим, но всъщност не учим!“

Освен, че говори за модерните приложения на сугестопедията и невероятните резултати, които дава при малки и големи, както и за начина на работа в нашия център, Анита ни пренася и малко по-назад във времето с интересни факти, свързани със зараждането на метода, работата на създателите му проф. Лозанов и проф. Гатева, както и трудностите, които те срещат по пътя към обособяването на сугестопедията като легитимна образователна практика. Независимо от тези трудности в миналото, добрата новина е, че сугестопедията печели все по-голямо доверие сред съвременните педагози и директори на училища и детски градини и все повече млади учители се обучават в преподаването по тази методика, премахвайки стреса, напрежението, психологическите и емоционални бариери и станалата нарицателно за всякакъв вид учене „мъка“.

По думите на Анита, „всеки човек сам „допуска“ докъде може да стигне при изучаването на чужд език по методата на сугестопедията.“ Затова и ние в GO BEYOND Center, се стремим да изведем на повърхността пълния потенциал на всеки наш курсист, да подхраним увереността в собствените възможности и да стимулираме личната мотивация. Само така можем смело да обещаем успешни резултати и много забавление по пътя към постигането им.

Цялото интервю и още много интересни подробности можете да чуете тук:
https://www.facebook.com/darikradio/videos/