suggestopedia@gobeyondcenter.com
+359 89 59 59 007

Френско музикално ателие

“От Лаура за децата: Mузика, ритъм, приказка и още нещо” – френско музикално ателие с Лаура Джош-Марков

Не е задължително мама и татко само да четат приказки! Те могат и да ги слушат заедно с децата, могат да им се насладят и да си ги припомнят с прекрасна музика, забавни игри, много ритмика и всичко това – на френски език!
Заедно с Лаура, ние създаваме музикална приказка и обогатяваме познанията си по френски, общуваме свободно и се забавляваме. Под формата на игри и песни, така както най-неусетно се учи и водени от сугестопедичния подход, децата упражняват ритъм, музикален слух и френски език едновременно. Под ръководството на прекрасната Лаура и деликатния й начин да използва музиката като образователен метод, в ателието ние пресъздаваме известни приказки и басни в музикален вариант на френски език. Родителите и децата имат възможност да се посмеят, да споделят общи емоции и да прекарат време заедно. Да се запознаят с нови хора и над чаша топла напитка да общуват на френски език, непринудено в уютна обстановка.
Нашето френско музикално ателие не е предназначено само за малчовци! Родителите вземат не по-малко участие, а в тяхно присъствие децата се чувстват сигурни и оценени и показват свободно своите таланти, докато вие имате възможност да се разтоварите и да си припомните лекотата и безгрижието на детския свят.

Ето как протича едно френско музикално ателие под ръководството на Лаура:

Всички гости посрещаме с чаша топъл чай или ароматно кафе, вкусни бисквитки и сезонни плодове. След като сме подкрепили гласовете, музикалното ателие започва с упражнения по ритъм, пеене и музикални игри, които неусетно дават нова лексика на френски език. По този начин децата се подготвят за ролите си в музикалната приказка или басня, упражняват думичките, които са им необходими и се забавляват с хубава музика.
Лаура разказва интригуваща история с очарователни кукли и картини, които ангажират вниманието и провокират участието на всяко дете и неговия родител във френското музикално ателие.
В края, децата имат свободно време да упражнят новата лексика на френски език с новите познати и да поиграят. А докато те изработват или оцветяват, е и времето, в което родителите могат да побъбрят и да създадат нови познанства.

Не звучи ли страхотно не само децата Ви, но и Вие да творите, пеете и играете, да откриете хора с близки интереси и разбирания, на фона на музика и полезни за развитието на слуха, вниманието, езиковите умения и общуването занимания?

Ето как протича едно френско музикално ателие под ръководството на Лаура:
Френското музикално ателие с Лаура Джош-Марков се провежда веднъж месечно. Датите варират и за това Ви молим да следите нашето събитие в Facebook за повече информация. Заповядайте!

https://www.facebook.com/events/153350122111103/