suggestopedia@gobeyondcenter.com
+359 89 59 59 007

Английски език за тийнейджъри

Английски език за тинейджъри 

Подходящ за деца, 12-15 години

Формат

Основно ниво /А2 – B1/
Подходящ за тийнейджъри: 12-15 години (или минали интензивни летни курсове)
Учебна програма: ‘National Geographic – Impact’ – сугестопедично адаптирана програма
График: 14:00 – 15:30ч.
Посещения: от 27 октомври 2020г. до 20 май 2021г. (вторник и четвъртък)
Хорариум: 90 учебни часа (1 учебен час= 40 мин)
Група: от 4 до 6 деца
Инвестицията за обучението на Вашето дете е: 790 лева + 60 лева за учебник и учебни материали

 

След 12-13 годишна възраст настъпва нов етап в живота на учениците. Те вече не са деца и много често откриват, че говорят на различни езици с хората наоколо. Търсят новото си място в света и искат да се изявяват по различен начин. Отчитайки динамиката на тази възраст, ние вярваме, че резервопедията и сугестопедичното обучение не само улеснява овладяването на нов език, като английски, но и помага на подрастващите да преминат спокойно през специфичните психо-физиологически промени.

Как протича курсът?

Учебната програма ‘Impact’ на National Geographic e приключенска и вдъхновяваща общуването на английски. Преподавателят влиза и се представя под ново име. Разказва вълнуваща история за пътувания и тайни и подканва младежите да се включат в неговата мисия. За целта, те влизат в роля, а именно създаването на възможен образ позволява на младежите да се видят в нова светлина, да се освободят от притесненията и да мечтаят свободно за бъдещето на английски език.

От самото начало на курса говорим предимно на английски език. В зависимост от нивото на курсистите, български език се използва  само за кратко разясняване на новите думи и граматика. Всички занимания и разработки се случват на място по време на курса, за това курсистите ни са освободени от домашна работа. 

Изкуство – класическо и съвременно

Заедно с курсистите ни по английски език пеем песни подбрани да интегрират целевата  лексика и граматика, както и да са част от съвременната поп култураЗа концертните сеанси – представянето на новата информация на английски език и като фон за самостоятелните задачи използваме класическа музика, експериментно доказала ползите си в Института по психология и парапсихология на проф. Георги Лозанов. Учебните материали също са художествено издържани в духа на класическото изобразително изкуство, защото вярваме че възпитаването на високи естетически стандарти е неизменна част от сугестопедията.

Какво очакваме след края на курса?

Целите, които си поставяме са съобразени с нивото на владеене на английски.

Програмата ‘Impact’ е за начинаещи и средно напреднали (ниво А2 – B1) по европейската езикова рамка. След всеки курс очакваме курсистите да общуват спокойно и спонтанно на английски език и да са силно мотивирани да напредват в овладяването на езика. От психологическа гледна точка, по време на сугестопедичното си обучение, младежите придобиват увереност в способностите си да помнят огромно количество материал и да го използват целесъобразно.

Енергия в повече

В работата си с тийнейджъри сме открили, че много от тях имат неизчерпаемо количество енергия. Използваме творческия и физическия им потенциал, за да създаваме проекти на глобални теми – околна среда, обществени кризи, взаимоотношения, семейство, света – пътувайки и т.н. Така, докато обогатяват знанията си по английски език, младежите развиват гражданско самосъзнание.

 

Събеседване с преподавателя

Преди да се запишете на курс по английски език, бихме желали да Ви поканим на индивидуално събеседване с преподавателя. На тази среща ще ви разкажем повече за сугестопедията и резервопедията, също така ще установим нивото ви на познания и вашите специфични нужди за овладяването на английски език.